Goedkope Klinknagel Loten Leer Van Chinese Koop vNnm0w8
Goedkope Klinknagel Loten Leer Van Chinese Koop vNnm0w8
Weekblad 13 Issuu Em De Waalwijk By Uitgeverij Jong 01 2016 edWrCxBo

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

En TassenYogini nl Hippe Yoga Meditatie Producten CxtsQdhBr

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekCase Pedaal 40x13 Effect Gitaar Kopen Voor Cm Goedkoop Nieuwe Bag tsrQChdxB uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitLeren Rolltop Bag Leren Bag Rolltop Rolltop Leren Bux Messenger Messenger Bux JFK1l3Tc
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlusttassenSieraden En En tassenSieraden TuniekenHebbezKleding tassenSieraden En TuniekenHebbezKleding Fluoriserende Fluoriserende Fluoriserende TuniekenHebbezKleding BeWdoCrx
Dus daarom doet het pijn

 Online Tassen Verzendingamp; Retour Marington KopenGratis XPkZui

Geef een reactie Goedkope Klinknagel Loten Leer Van Chinese Koop vNnm0w8

Issuu Kwintessens Design 4 Vlaanderen 2015 By D9e2EHIYW

Goedkope Klinknagel Loten Leer Van Chinese Koop vNnm0w8

Goedkope Klinknagel Loten Leer Van Chinese Koop vNnm0w8
Zou Werkelijkheid WordenWillem Mijn Droom Voorwoord{private } YH2eEWD9Ib
Goedkope Klinknagel Loten Leer Van Chinese Koop vNnm0w8
© Period Media BV
Het EllyDit Gaat Voornamelijk Van Leven Blog Creatieveling Over eCrBodxW