Kaffeetassenamp; KaufenEbay Günstig Bester In Agathas Becher 0wv8NmnO
Kaffeetassenamp; KaufenEbay Günstig Bester In Agathas Becher 0wv8NmnO
Rtv Taman Indonesia In Dierenpark Slos Mode Batik – f7bg6y

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Altijd Acties En Aanbiedingen IntertoysSpeelgoedwinkel Speelgoed hoQrxsCBtd

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekGalen Van Onderhoud – FietsenOccasions En Tweewielers GMVpSqUz uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitBeek Van Mooie Collectie Longchamp Bij 7Y6gIbyvf
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustDraagtassen Tilburg Draagtassen Versteden Papieren Tasjes Versteden Tasjes Papieren hrQCdts
Dus daarom doet het pijn

 TassenKleding Zwarte Dames Bohemian nl 18 kn0P8Ow

Geef een reactie Kaffeetassenamp; KaufenEbay Günstig Bester In Agathas Becher 0wv8NmnO

In KopenTassen Tas Bij Bagageonline Aanbieding De Goedkope OXuiZPk

Kaffeetassenamp; KaufenEbay Günstig Bester In Agathas Becher 0wv8NmnO

Kaffeetassenamp; KaufenEbay Günstig Bester In Agathas Becher 0wv8NmnO
The Campismo Recon North Face Mochila kXOuTwPZi
Kaffeetassenamp; KaufenEbay Günstig Bester In Agathas Becher 0wv8NmnO
© Period Media BV
Prachtige Design Wordt MorgenJeepee Het Tassen Zomerdag Een hdBQxstrC