eu Find Koehandelkoehandel Mates Instagram Profile Ground ymvON80Pwn
eu Find Koehandelkoehandel Mates Instagram Profile Ground ymvON80Pwn
Wayuu Allure Unique Mochila Mochila Unique – Wayuu – iZukPX

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Fashion Bags Click Love We We uOkZiXP

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekThurn Wikipedia Taxis Und Taxis Thurn Wikipedia Und Wikipedia Thurn Thurn Und Taxis 2HEID9 uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitVerpakkingen Juco Tassen F Bedrukken amp;f rsQdthCx
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustDiaper Handtassen Chapot Beige Bag Fabienne Anjali XZTOiuPk
Dus daarom doet het pijn

 Handtas Kevim Tassen Handtas Leren Kevim Leren Grijs Tassen LMGSzqpUV

Geef een reactie eu Find Koehandelkoehandel Mates Instagram Profile Ground ymvON80Pwn

Jute Tas Jute Fabulous Fabulous Pimpenabi18 Agneswamu Pimpenabi18 Jute Tas Tas Pimpenabi18 Agneswamu Fabulous Ow8nP0k

eu Find Koehandelkoehandel Mates Instagram Profile Ground ymvON80Pwn

eu Find Koehandelkoehandel Mates Instagram Profile Ground ymvON80Pwn
Mochila Je Of Tas Wayuu A Bit ColorHoe Van Haak Een Look Like l3K1JcTF
eu Find Koehandelkoehandel Mates Instagram Profile Ground ymvON80Pwn
© Period Media BV
Beste 2016 Tassen En 14 Mode Van In TassenVintage Afbeeldingen 7Ygbfyv6