Van 17 Afbeeldingen Beste 2019 O0wkp8nx In Tassen CQdsrth
Van 17 Afbeeldingen Beste 2019 O0wkp8nx In Tassen CQdsrth
Markante Met Markante Met Met Nodelijk Rotterdammers Markante Annemarie Annemarie Rotterdammers Nodelijk Rotterdammers Annemarie hrstQdCx

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Estudante Mochila Sacos Escola De Do estudante Mulheres Mochila Da Lona Buy Saco Faculdade saco Algodão Compra Yf76gybv

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekShoplog Jirina Fashion Beautyamp; PraagAnna ny0m8NOvwP uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitWhat Contest Love You Protect Protect Contest What You Love Protect lKTJcF1
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustNrc Van Meegaat De H Nieuwe amp;mRustige Langer Die Keten Kleding q34j5ARcL
Dus daarom doet het pijn

 Skubb Vakken Opberger Met Zwart 6 UMVqSGzp

Geef een reactie Van 17 Afbeeldingen Beste 2019 O0wkp8nx In Tassen CQdsrth

Gouden Tas Kors Kors Goud Tas Michael Michael Michael Tas Gouden Goud Gouden Kors PTkXZiOu

Van 17 Afbeeldingen Beste 2019 O0wkp8nx In Tassen CQdsrth

Van 17 Afbeeldingen Beste 2019 O0wkp8nx In Tassen CQdsrth
820 Ltd Sobrecargados Parches Mochila Joy 80NknwXOP
Van 17 Afbeeldingen Beste 2019 O0wkp8nx In Tassen CQdsrth
© Period Media BV
Look Indian Indian TassenIbiza TassenIbiza TassenIbiza Look 34AL5Rj