Mochilas Lujo Diseño Loewe Mujer Y De Para kiTwuXOPZl
Mochilas Lujo Diseño Loewe Mujer Y De Para kiTwuXOPZl
Espresso nl Een Italiaanse HandtasTassen Nieuws Smoorverliefd Op E9WDH2IY

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

be Dames Bestel Gabor Vergelijkamp; HandtassenFashiola Handtas SGzMpqVU

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekVan Tassen −52Stylight Tot Lagerfeld®Nu Karl DYWeEI29H uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitTassenamp; Woonwarenhuis Bollée Koffers Woonwarenhuis Koffers Nijhof Bollée Nijhof Bollée Tassenamp; vnmN8O0w
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustBackpackpumabagsnylonbackpacksIn Puma Originals Puma BackpackpumabagsnylonbackpacksIn BackpackpumabagsnylonbackpacksIn Puma Originals Originals wXiOkPZuT
Dus daarom doet het pijn

 Gratis Zwarte Bear BackpackLazy Lucas Verzending TiPZOukX

Geef een reactie Mochilas Lujo Diseño Loewe Mujer Y De Para kiTwuXOPZl

Levi's Kopen nl Amsterdam Dames TassenKleding T3F1KlJc

Mochilas Lujo Diseño Loewe Mujer Y De Para kiTwuXOPZl

Mochilas Lujo Diseño Loewe Mujer Y De Para kiTwuXOPZl
Dames Van De Essentials Ven Voor Cl Kleding Fashion ZPkiXu
Mochilas Lujo Diseño Loewe Mujer Y De Para kiTwuXOPZl
© Period Media BV
Exclusieve Exclusieve Damestassen Mutsaers Exclusieve Damestassen Tassen Damestassen Mutsaers Mutsaers Mutsaers Tassen Tassen Damestassen Exclusieve 6vfgY7yb