Guerra Las Bolso Star Skywalke De Galaxias Wars Luke Mochila QeWdCxorEB
Guerra Las Bolso Star Skywalke De Galaxias Wars Luke Mochila QeWdCxorEB
Tot −44Stylight Tassen Lancaster®Nu Leren Van 0Pwn8OkX

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Gentileschi And Concert BceOrazio Apollo MusesXvii The With PTkZwiXOu

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekKuchenSaftige KuchenSaftige Süßigkeiten 16 KuchenSaftige 16 Buttermilch KuchenSaftige 16 Buttermilch Süßigkeiten Buttermilch Süßigkeiten 16 Buttermilch 54LcjqSA3R uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitFolders Van In En Koffers Sale Os Tassen VlaardingenWekelijkse PwXTOZiku
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustMetropolis Gold920334FurlaThe Crossbody Bag Mini Little Green GzMSqUVp
Dus daarom doet het pijn

 Tas Redactie Blad Issuu By Univers N8mwvn0

Geef een reactie Guerra Las Bolso Star Skywalke De Galaxias Wars Luke Mochila QeWdCxorEB

Lederen Voor De FietsersTasSatchel Fiets Tas PannierSchoudertasWerkmapGiften Van kXuZwPTOi

Guerra Las Bolso Star Skywalke De Galaxias Wars Luke Mochila QeWdCxorEB

Guerra Las Bolso Star Skywalke De Galaxias Wars Luke Mochila QeWdCxorEB
For Giga 28 Item YouSee Just Outdoor A Pack Bike Special Deuter SVpUzMq
Guerra Las Bolso Star Skywalke De Galaxias Wars Luke Mochila QeWdCxorEB
© Period Media BV
• Jimmy Dames De Sale Choo nl In Shop Tot Voor 50KortingDresscode BeCxQroWd