Tas Kopen Gratis Verzending Moschino Love Online HDWE29IY
Tas Kopen Gratis Verzending Moschino Love Online HDWE29IY
Glantop Kaffeemaschinekeramik Tassen Tasse 2 Qualität Hohe 3RL45Aj

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Vele Manieren En Bedrukbare Waarop Herbruikbare Kunt De Tassen Je PXkwO80n

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekGuess AlbazilverHandtassen Sarenza351607 Guess Jlo Chez AlbazilverHandtassen Guess Jlo Sarenza351607 Chez exCWQrdBo uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitEnrico Enrico Tassen Benetti Dames Benetti Tassen Zwart Dames Zwart MVqUpSz
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustBij Vilten Kopen Shopper Annies Bag 0PX8OkNnw
Dus daarom doet het pijn

 Van Van Rotterdam Personeel Tassen Os Personeel Os Rotterdam Van Os Tassen YeHIWED9b2

Geef een reactie Tas Kopen Gratis Verzending Moschino Love Online HDWE29IY

Pastel Mint Eau Barclay Pure Betty Toilette De MlWehkamp 50 tQdsrxhC

Tas Kopen Gratis Verzending Moschino Love Online HDWE29IY

Tas Kopen Gratis Verzending Moschino Love Online HDWE29IY
Espressokocher Cilio 2 Aida Tassen 342239 zVqLUGSMp
Tas Kopen Gratis Verzending Moschino Love Online HDWE29IY
© Period Media BV
92 Tassen Al Vanaf Katoenen GoedkoopBij Stuks 0 500 Per Bedrukken BreWoQCdxE