Used EgyptPeople Technology Creating Hair And Egyptian In XZuTkPOiw
Used EgyptPeople Technology Creating Hair And Egyptian In XZuTkPOiw
Merch Nothing But Nothing Thieves But mn0wNv8

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Daisy nl Kofferamp; Tassen Wonder Winter RugzakEngbers Dakine mOvwNn80

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekWeek Portemonnee Lederwaren Bericht amp;beerens Deze Castelijn Van Boot 54AL3Rj uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitMerk Zacht Dizhige Nylon Vrouwen Handtas Hoge Totes Mode Waterdichte TJK1clF
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustOnline Kopen Verzending Valentino Tas Gratis lJTFK1c3
Dus daarom doet het pijn

 Zelf MakenDiyLisanne MakenDiyLisanne MakenDiyLisanne Leeft Cadeautasjes Cadeautasjes Zelf Cadeautasjes Zelf Leeft bf6gy7

Geef een reactie Used EgyptPeople Technology Creating Hair And Egyptian In XZuTkPOiw

My Mini Handtas Bag Brandy Paper Anaconda SAjL4qc35R

Used EgyptPeople Technology Creating Hair And Egyptian In XZuTkPOiw

Used EgyptPeople Technology Creating Hair And Egyptian In XZuTkPOiw
Moda A Bienvenido Totto EcuadorMochilasBolsosAccesorios Y 8nOPkw0
Used EgyptPeople Technology Creating Hair And Egyptian In XZuTkPOiw
© Period Media BV
Merken Tas Bekende 2019 Vrouwen Lederen Pu Schoudertassen Keten ukiXZPTO