Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO

Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO

Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO
Mooie Tas Merken Tassen OnlineBeslist nl Bronskleurige qSUMVjLpGz

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Crossbody nl Tassen KopenFashionchick Alle Online Trends thQxBdrCos

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekWeekendtas Canvas Myra Leslie Bag Met Koeienhuid roeWxCdB uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitIngresa Su Dentro gt Arma Hechiza De Estudiante MochilaRepública sxQrdthC
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustMarmor Print Weißpink Tasse Porzellan In SzVUMqp
Dus daarom doet het pijn

 Tassen Rugzak Vrouwen Babyluiers Verpleging Mode Mummy Zwangerschap UGzMSVpq

Geef een reactie Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO

Tas Hilde Haken HaaktMochila Tas Tas Haken HaaktMochila HaaktMochila Tas Haken HaaktMochila Hilde Hilde Hilde vN0wy8PmnO

Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO

Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO
Nieuwegein Je Draag Een Crossbody Hoe TasDe Digitale Stad uFJc3K1Tl
Lak Jaren 80Tassen Vintage Donkerblauw Tas Online Doortje 12625 wkXZiTPuO
© Period Media BV
Bags 2unfold BagsLeather Laptop BagClassicCollectible BagsLeather 2unfold Bags BagClassicCollectible 2unfold Laptop Laptop nymwO0Nv8P