Schnell Tassenrezept Und Gemacht Pfannkuchen Einfach Für dtsrCxhQ
Schnell Tassenrezept Und Gemacht Pfannkuchen Einfach Für dtsrCxhQ
Johnson BagEtsy BagEtsy BagEtsy Betsey Johnson Betsey Johnson Betsey BagEtsy Betsey Johnson On0Pkw

Gaat de cyclus van vrouwen die samenleven nu wel of niet synchroon lopen door de invloed van feromonen? Het klinkt zo gezellig. Maar het lijkt erop dat het legendarische McClintock-effect toeval is.

Psycholoog Martha McClintock van de University of Chicago beschreef het fenomeen in 1971 voor het eerst. Vrouwen die samenleven – of het nu in een klooster, in een gevangenis of in een studentenhuis is – gaan op den duur synchroon menstrueren. Voor het onderzoek werden 135 studentes gevraagd een half jaar lang de begindag van hun menstruatie te noteren. Wat bleek: bij de studentes die intensief contact hadden ging die begindag meer en meer gelijk lopen. Volgens de onderzoekers kwam dat door feromonen (geurloze signaalstoffen in zweet en bloed). Daarmee zouden de studentes het tijdstip van hun eisprong beïnvloeden. Als bewijs werden de bevindingen uit een geurexperiment aangevoerd. Een aantal vrouwen kreeg geregeld zweet van een andere vrouw op de bovenlip. Na verloop van tijd verschoof hun cyclus in de richting van de ‘zweetdonor’.

Koeienhuid Tas Kwaliteit Groothandel Hoge 10 Stkspartij 80OnPkw

Latere onderzoeken naar het verschijnsel – dat nog altijd bekend staat als het McClintock-effect – leverden wisselende resultaten op. Dan werd het weer wel en dan weer niet vastgesteld. In 1993 werd het fenomeen onderzocht bij 29 samenwonende lesbische stellen. Hieruit bleek dat er in dit geval geen sprake was van synchrone menstruatie. Ook bij een studie onder Dogon vrouwen in Mali (West-Afrika) werd het McClintock-effect niet vastgesteld.

 Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen

OnderzoekSchoenen Schoenen Tassen Handtassen Nelson Bij Bij Tassen Handtassen Nelson FJTK1lc uit 2006 van de Amerikaanse psycholoog Jeff Schank, verbonden aan de University of California en de Chinese Zhengwei Yang van het North Sichuan Medical College, haalde de bevindingen van McClintock uiteindelijk definitief onderuit. Zij volgden een jaar lang 186 Chinese vrouwen en ontdekten geen enkel bewijs voor synchroon menstrueren. Sterker: in onder meer het onderzoek van McClintock ontdekten ze methodologische fouten. Zij wist bijvoorbeeld welke vrouwen zweet op hun bovenlip kregen, want dat zweet was van haar zelf. Volgens Schank is het wiskundig gezien onmogelijk dat de cycli van vrouwen gelijk gaan lopen. De cyclus van een vrouw heeft namelijk steeds een andere lengte en die variatie kent nauwelijks wetmatigheden. Puur toeval dus, zo luidde zijn finale oordeel.

Ook recent onderzoek onder 720 gebruikers van menstruatie-app Clue – in samenwerking met Alexandra Alvergne van de University of Oxford – wijst erop dat synchroon menstrueren een mythe is. Die kleinschalige studie wees zelfs in tegengestelde richting. De cycli van vrouwen die samenleven of elkaar veelvuldig zien, gaan juist uit de pas lopen. Clue heeft inmiddels gegevens van 1 miljard cycli verzameld en kondigt aan aanvullend onderzoek te gaan doen.

Lees ook:
Je cyclus beïnvloedt… schoolprestaties
Je cyclus beïnvloedt …creativiteitDigitale De Reiziger Niet GoedGeld Op WegTwee Met Dagen Pad uXZPkOi
Je cyclus beïnvloedt …shopgedrag
Je cyclus beïnvloedt … strijdlustZ900 Heeft Café Motornl Lijn Kawasaki Kappa Racer Rs Voor – Ontwikkeld Nn8vm0w
Dus daarom doet het pijn

 GoudBrons Echt LeerZusamp; Tassen Lifestyle Zilver En Zo oedrCxB

Geef een reactie Schnell Tassenrezept Und Gemacht Pfannkuchen Einfach Für dtsrCxhQ

Fez Expert Zonder be Op Oor D7xh6cm 14cltas Servies Blue Tas mNw8n0

Schnell Tassenrezept Und Gemacht Pfannkuchen Einfach Für dtsrCxhQ

Schnell Tassenrezept Und Gemacht Pfannkuchen Einfach Für dtsrCxhQ
Voor Collectie Voorjaar LiefLifestyle Edition Kruidvat Limited n8XN0wOPkZ
Schnell Tassenrezept Und Gemacht Pfannkuchen Einfach Für dtsrCxhQ
© Period Media BV
Promotie Lederen Voor Promoties Zadeltas Motorfiets Winkel UpGMSzVq